feed-image  Benzi RSS

Somații / Scrisori recomandate

Maxima săptămînii

 „ Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decît cel care îl caută”                             N. Iorga

Deschiderea primului Centru Andrologic

      Pretorul interimar, dl Tudor Călugăreanu, a participat marți, 2 februarie 2016, la festivitatea de deschidere a primului Centru Andrologic municipal, specializat în sănătatea bărbaților, ce va funcționa în incinta Maternității municipale nr.2 (bd. Renașterii Naționale, 12), amplasată în sectorul Rîșcani al capitalei.

 

     Finanțarea centrului s-a efectuat totalmente din bugetul municipiului Chișinău: atît pentru reparația încăperii, cît și pentru procurarea echipamentului (în total, cca 1 mln de lei).

    Activitatea centrului va fi mixtă: se vor presta servicii persoanelor care dețin poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală și servicii contra plată. Centrul va deservi populația din Chișinău, dar și din alte localități ale țării.

     Aici bărbații pot apela la androlog, dermatovenerolog, urolog, psiholog și endocrinolog pentru diagnostic și tratament urologic, andrologic și fizioterapeutic. De asemenea, se pot adresa cuplurile incopatibile sexual sau care nu pot concepe un copil. ”Rezultatul este mai bun atunci cînd sînt o echipă, soțul și soția”, a remarcat psihologul Centrului Andrologic.

     În cadrul centrului activează 5 specialiști în tratarea bolilor ale aparatului genital masculin, începînd de la infecții sexual-transmisibile pînă la depistarea cazurilor de cancer.

     ”Proiectul de îmbunătățire a asistenței medicale este un lucru firesc, dar și important, mai ales cînd se investește în calitatea serviciilor medicale prestate”, a menționat pretorul interimar.

 

Calendar

October 2021
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31