feed-image  Benzi RSS

Somații / Scrisori recomandate

Maxima săptămînii

 „ Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decît cel care îl caută”                             N. Iorga

Echipament modern la Spitalul Clinic Municipal ”Sfînta Treime”

     Pretorul interimar, dl Tudor Călugăreanu, a participat vineri, 15 ianuarie 2016, la inaugurarea serviciilor medicale moderne în cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sfînta Treime”, (str. A. Russo, 11), ce vor fi prestate grație echipamentului performant subvenționat de Guvernul Japoniei (prin proiectul ”Ceaika”) și a încăperilor reparate

capital cu finanțarea din bugetul municipiului Chișinău.

     Medicul-șef al instituției, dl Oleg Crudu, a menționat că programul evenimentului include, de fapt,  lansarea a cîtorva servicii medicale îmbunătățite substanțial și anume:

     - deschiderea departamentului de radiologie intervențională (amplasat la etajul 3 al instituției), care va presta servicii performante de cardiologie intervențională, stenografie vasculară.  

     - deschiderea cabinetului ce va presta servicii de tomografie computerizată (amplasat la etajul 2 al instituției), dotat cu tomograf de ultimă        generație (unicul din municipiul Chișinău). Aici vor funcționa și cîteva cabinete de radiografie digitală.

    - redeschiderea Secției de reanimare (amplasată la etajul 1al instituției).

     Reutilarea spitalului a fost posibilă datorită finanțării mixte: un credit concesional oferit de Guvernul Japoniei pentru procurarea aparatajului și investițiile din bugetul municipal Chișinău la reparația încăperilor (spre exemplu, cheltuielile pentru reparația Secției de reanimare se estimează la cca 19 mln lei, iar lucrările au durat 4 ani).

     Pretorul interimar (dl T. Călugăreanu) a felicitat medicii, asistenții medicali, pacienții cu frumosul prilej de a avea acces la un tratament calificat, modern, eficace.

     În acest context, conchidem că în sectorul Rîșcani al capitalei proiectul de îmbunătățire a serviciilor medicale este în deplină desfășurare, iar pacienții Spialului Clinic Municipal ”Sfînta Treime” vor beneficia de calitate europeană la serviciile medicale prestate.

 

 

 

 

Calendar

October 2021
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31